Січень — Лютий:

         Якщо дозволяє погода, можна вивозити перегній всю зиму, складати його в кінець рядів. Із 20 – 22 січня можна розпочинати обрізку лози неукритих на зиму кущів. Коли немає морозу, перегній розкидається в рядах і прикопується. Ремонтуються знаряддя праці, оприскувачі. Готуються ящики для прищепи і допоміжні матеріали. Проводиться заготівля опор для шпалер. Якщо опори з деревини, їх спеціально обробляють, щоб попередити загнивання. Переглядають заготовлену лозу. В кінці лютого з маточника винограду готують лозу для підщепи. Вкриті на зиму кущі, в більш теплих місцях, можна розкривати.

Березень:

         Вкриті на зиму ґрунтом виноградні кущі потрібно відкрити. Перед відкриттям бажано внести азотні добрива. Необхідно перевірити як перезимували бруньки. Після розкриття винограду можна продовжувати обрізку кущів.

Квітень:

            Закінчують обрізку лози до «плачу лози» та набухання бруньок. Обрізану лозу виносять в кінець рядів, підправляють опори. При необхідності роблять підсадку кущів. В кінці квітня починають обкопування. Готуються до захисту від можливих пізніх приморозків. Проводять заготівлю хімічних препаратів і підв’язувальних матеріалів. Закінчують весняну підсадку.

Травень:

         На початку місяця, до цвітіння, закінчують першу обробку. Коли виноград відцвів і видно грона можна починати вибірку пагонів. Проводять першу підв’язку. Роблять щеплення та обприскування проти мільдью (пероноспорозу). В кінці місяця роблять ще одне обприскування.   

Червень:

      Можна копати і прополювати ряди, щоб ґрунт був м’який і розсипчастий. Потрібно не допускати розростання виноградної лози. Для цього її обламують і підв’язують. Можна робити зелене щеплення. Зараження мільдью (пероноспорозом) в червні найбільш вірогідне і небезпечне, тому потрібно слідкувати за його появою. Проводять обприскування кущів і грон. При появі оїдіуму (борошнистої роси) роблять обприскування препаратами сірки. Шкілка (розсадник винограду) теж потребує догляду. Якщо червень сухий, проводять її полив.

Липень:

    Продовжують перекопку ґрунту, підв’язку лози. Якщо виникає потреба, проводять чеканку (прищипування верхівок лози) та пасинкування. Продовжують захист виноградників від пероноспорозу і борошнистої роси. В кінці місяця можна починати збирати ранньостиглі столові сорти (Перлина Сабо, Їршаі Олівер та інші). При потребі поливають шкілку.

Серпень:

         Кінець літніх операцій з кущем винограду. В останній раз кущ підправляють, підв’язують і проводять чеканку та пасинкування. Розташовані близько до ґрунту грона підв’язують вище. Якщо потрібно, ще раз обприскують. Закладені нові виноградники, шкілки, зелені прищепи теж уважно оглядають та обприскують. При розмноженні винограду проводять апробацію (виявлення та видалення неврожайних та домішкових сортів). Збирають ранні сорти винограду.

Вересень:

        Продовжують апробацію. Збирають стиглий столовий виноград. При дозрівання ранніх технічних сортів, починають їх збирати. Перед збиранням винограду миють обладнання, посуд. Зібраний виноград відразу пресують. Визначають цукристість у соку і напрямок його переробки.

Жовтень:

         Настав основний час збирання врожаю. Якщо дозволяють погодні умови, можна залишити виноград для повного достигання, щоб був дуже доброї якості з високою цукристістю. Проводиться обережний збір винограду. Віджимки після пресування складають і заготовляють для одержання спирту.

Листопад:

        При необхідності роблять підсадку винограду. Проводять заготівлю лози для розмноження. Там, де виноград буде удобрюватися, поглиблюють  ряди. Можна внести перегній, суперфосфат, калійні добрива. Розкривають шкілку, відбирають кращий посадковий матеріал. Якщо він повністю не використовується, залишок необхідно ретельно прикопати. Також прикопують нарізану лозу. Старі забраковані кущі викорчовують, відводять надлишкові воли на пагорбах і схилах.

Грудень:

       Продовжують роботи на винограднику. При відсутності морозів ремонтують  шляхи, підпорні стінки тощо. Вивозять і вносять органічні добрива.