Січень — Лютий:

         В січні проводять першу переливку – знімання з осаду вина з пізно зібраного винограду. Кожні два тижні доливають бочки, а кожні чотири тижні закурюють (сульфітують) порожні і обтирають їх ганчірками з зовні. Мезгу і дріжджовий осад переганяють для одержання спирту (перекурка).

Березень:

              Доливка вина, закурювання пустих бочок.

Квітень:

               Доливка вина, закурювання пустих бочок і обтирання їх ганчірками ззовні.

Травень:

        Проводиться друге зняття з осаду. З підняттям температури повітря, потрібно розраховувати на повторне бродіння вин, де були залишки цукру. У тепліших підвалах, в цьому випадку, з повних бочок відбирають вино, щоб не вихлюпувалося під час бродіння. Пусті бочки закурюють і обтирають ззовні.

Червень:

             Доливка вина, закурювання пустих бочок і обтирання їх ганчірками ззовні.

Липень:

              Доливка вин, сульфітація порожніх бочок та обтирання всіх бочок ззовні.

Серпень:

         Починається підготовка до масового збирання винограду. Проводиться ремонт обладнання, бочок, посуду. Білиться давильня (приміщення для пресування), винпідвал, підручні приміщення. Продовжується доливка вина, сульфітація порожніх бочок та обтирання бочок ззовні.

Вересень:

         Проводиться переливка, третє зняття з осаду старих вин. Вина доливають, пусті бочки закурюють і обтирають ззовні.

Жовтень:

         Слідкують за процесом бродіння, а також за накопиченням вуглекислого газу — це може призвести до нещасного випадку. Неповні бочки, після бурхливого бродіння доливають майже до верху, залишаючи трохи місця для можливого доброджування.

       Після закінчення сезону винобрання, миють обладнання, посуд, засоби для переробки винограду і відкладають до наступного сезону. Старі вина, врожаю попередніх років перевіряють на повноту доливу, при необхідності, роблять доливку, порожні бочки сульфітують і продовжують регулярно обтирати ганчіркою поверхні всіх бочок.

Листопад:

         Після бурхливого бродіння роблять доливку вина. Для тихого доброджування залишають бочки трохи недолитими. Після закінчення бродіння не слід тримати бочки неповними. Порожні бочки миють, залишають отвором вниз, щоб стекла вся вода, сушать і сульфітують. Можна почати першу переливку вин з врожаю, що зібрано раніше.

Грудень:

     Роблять першу переливку. Дріжджові осади переварюють на спирт (перекурка). Пресовану та виброджену   мезгу теж доброджують і виварюють. Регулярно доливають поні бочки, пусті – сульфітують, ззовні їх витирають. Протягом року, один раз в місяць, закурюють приміщення підвалу.