2 березня 2019 у Берегові, в підвалі «Ракоці», котрому понад 700 років, відбувалась дегустація вин XVI Берегівського міжнародного фестивалю вин. У складі міжнародної комісії були: József Krizmanics (Угорський винний інститут, Будапешт), Дюсі Бенце (Сексард), Йожеф Тарсої (Егер), Іштван Демені (Сольнок), Олександр Ковач, голова ГЕО «Спілка приватних виноградарів та виноробів Закарпаття», Федір Шандор, президент Регіональної туристичної організації Закарпаття, професор Ужгородського національного університету, Ференц Боркосі тa Золтан Удворгеї (Берегово).

На конкурсну дегустацію було подано 60 проб від 20-ти іменитих виноробів Закарпаття. Серед них більшість — вина білих сортів.

Окрім традиційних, Bakator, Szerémi zöld, Királyleányka, Hárslevelű є й світові сорти: Шардоне, Совіньйон бланта нові перспективні сорти як Cserszegi fűszeres, Muszkat Golodrigi та інші.

Сам фестиваль тривав впродовж двох днів, з 8 до 10 березня 2019 року.